Доц. д-р Радостин Вазов, ВУЗФ: Как една магистратура във ВУЗФ ще подобри услугите на имотния пазар?

Доц. д-р Радостин Вазов, административен директор на ВУЗФ и Снежана Стойчева, мениджър на Imoti.net

Открихме, че има нужда от магистратура „Брокерство и оценяване на недвижими имоти“ във ВУЗФ, тъй като тя ще да даде много сериозен поглед и образование на самите брокери. Липсата на регулация на пазара е доста осезаема. Целта на магистратурата е да създаде първите правила и норми в бизнеса. Това каза доц. д-р Радостин Вазовадминистративен директор на ВУЗФ и член на екипа на VUZF Lab, в предаването „Бизнес старт“ с водещ Христо Николов.

„Бизнесът не е регламентиран. До известна степен може да се определи като нов бизнес за България. В тази сфера работят много компетентни кадри с богат опит, но има и хора без подготовка, които създават лош имидж на професията. Необходимо е обучение и това е част от каузата на Imoti.net да даде по-добра услуга на потребителите и да ги свърже с коректни посредници“, коментира Снежана Стойчевамениджър на Imoti.net.

„Близо 30% от клиентите се опитват да заобиколят брокерите. Това е лоша практика, но тя е продиктувана от отношението и работата на брокерите. Когато те бъдат обучени, тази тенденция ще спадне“, допълни тя.

„Целта на магистратурата е да вдигне нивото и качеството на предлаганите услуги на пазара“, заяви Вазов.

„Завършилите магистратурата ще бъдат подготвени, когато се регулира бранша и ще отговорят на изискванията. Липсата на образователен ценз в бранша удря по авторитета на брокерите. Недоверието кара клиентите да заобикалят брокерите“, обясни Стойчева.

Вижте целия разговор във видеото на: https://www.bloombergtv.bg/biznes-start/2019-10-08/kak-edna-magistratura-vav-vuzf-shte-podobri-uslugite-na-imotniya-pazar

 

Leave a Comment