Наталия Футекова с номинация в „Топ 100 най-влиятелни ИТ личности в България“

Наталия Футекова – управляващ партньор в ERP.BG е номинирана в класацията „Топ 100 най-влиятелни ИТ личности в България“, която се организира от Career Show. Това е заслужено признание, дадено от колеги и приятели, дали своята номинация за вдъхновяващ професионализъм в Career Show Index.

Индексът цели да оцени топ 100 професионалисти в ИТ сферата, които вдъхновяват с работата и уменията си. Базиран е на отворена номинация, в която до 2 април всеки можеше да номинира такава личност, а следваща стъпка е публичен вот в сайта на Career Show. Крайният срок за гласуване е 16 април, а резултатите от класирането ще бъдат обявени на 19 април.

Доц. д-р Наталия Футекова е управляващ партньор на erp.bg – една от водещите български компании за разработка на бизнес софтуер. Съчетава успешно предприемаческата кариера в сферата на технологиите с академичната и научна дейност, както и с активното участие в образователни и други обществени каузи. Научните й интереси са в областта на развитието на ERP системите и останалите бизнес софтуерни решения, управлението на бизнеса и внедряването на информационни системи.

Наталия Футекова участва активно в различни инициативи в подкрепа на образованието, културата и предприемачеството.  През 2015 година основава ERP Academy – иновативен проект на фирми от ERP бранша в България, които обединяват усилия с цел да направят висшето образование по-близко до реалните нужди на бизнеса, а бъдещите кадри максимално подготвени за пазара на труда в сферата на бизнес мениджмънта и ИТ. Съвместно с Висшето училище по застраховане и финанси създават магистърската програма „Бизнес софтуер и ERP платформи“, която е първата по рода си в България, както и първата в Европа бакалавърска програма „ИТ анализ и бизнес стратегии“.

От 2017 година Наталия Футекова е член на Управителния съвет на Българска асоциация по информационни технологии (БАИТ). През  февруари 2021 година е избрана за директор на направление „Информационни и комуникационни технологии“ на Лабораторията за научно-приложни изследвания към Висшето училище по застраховане и финанси (VUZF Lab).

Leave a Comment