90% от студентите на ВУЗФ получават съответната реализация

Доц. д-р Григорий Вазов – ректор на Висшето училище по застраховане и финанси (ВУЗФ), „В развитие“ по Bloomberg TV Bulgaria, 10.05.2019 г.

Висшето училище по застраховане и финанси (ВУЗФ) е сред водещите учебни заведения у нас, които отчитат най-висока реализация и най-добро заплащане на своите студенти. По този повод ректорът на университета доц. д-р Григорий Вазов е гост в студиото на „В развитие“ с водещ Вероника Денизова.

„Ние сме единствените, които имаме над 90% реализация на студентите по тяхната специалност“.

Една от причините за това е, че във ВУЗФ работят успешни специалисти от бизнеса, които не се появяват спорадично, а водят курсове от по 30 учебни каса, изтъква доц. Вазов.

„Голямото ноухау на ВУЗФ особено в магистратурите е, че решаваме проблемите между образование и бизнес. Продуктът, който вадим в края е много скъп, и това му позволява да изисква висока заплата“.

На този етап у нас се наблюдава едно дълбоко неразбиране между бизнеса и образованието, смята ректорът на ВУЗФ.

„Големият конфликт между образование и бизнес идва от там, че бизнесът си мисли, че образованието трябва да му създаде човек за конкретната нужда на корпорацията. Няма как да работим индивидуално за всяка една от хилядите компании. Ние просто имаме за цел да създаваме фундаментите“.

Целия разговор с доц. Д-р Григорий Вазов вижте във видеото на: https://www.bloombergtv.bg/v-razvitie/2019-05-10/90-ot-studentite-na-vuzf-poluchavat-saotvetnata-realizatsiya

Leave a Comment